Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει για μια ακόμα φορά ο Προμηθέας Πάτρας, καθώς από σήμερα θα βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ», που είναι φιλανθρωπικό σωματείο που εξειδικεύεται και δραστηριοποιείται στο χώρο των ατόμων με Αναπηρία.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. «Προμηθέα Πάτρας», κ. Ανδρέας Λάσκαρης, συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», κα Βασιλική Παναγοπούλου, στο «Promitheas Park», όπου συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα που αφορούν τα άτομα με Αναπηρία. Στην κατεύθυνση αυτή, θα διοργανωθούν ημερίδες και παρουσιάσεις που θα έχουν ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών της ακαδημίας του Προμηθέα και των γονιών τους για ζητήματα που σχετίζονται με την ισότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ανάγκη για κοινωνική ένταξη των ατόμων με Αναπηρία.
Εκτός αυτού, θα προβούν σε ενέργειες που θα έχουν ως στόχο την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική πρόοδο των ατόμων αυτών, καθώς και την συμπερίληψη τους στον αθλητισμό, στην κοινωνία, στην ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ωφελούμενοι του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» θα επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τις εγκαταστάσεις του «Promitheas Park», όπου θα μπορούν να αθληθούν με την παρουσία εξειδικευμένων προπονητών, αλλά και να παρακολουθήσουν αγώνες των τμημάτων υποδομών του Προμηθέα.
Η συμφωνία με τον Σύλλογο ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας του Προμηθέα Πάτρας για ανάπτυξη δράσεων που θα έχουν ως σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Άλλωστε, αυτό που πρεσβεύει συνολικά ως Οργανισμός ο Προμηθέας είναι ότι πρέπει κάθε μέρα να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, όχι απλά καλύτεροι αθλητές, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι!
Από το Δελτίο Τύπου του “ΠΡΟΜΗΘΕΑ”