Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιείται στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πάτρας, με τίτλο I am Unique (Είμαι μοναδικός/η), εκπρόσωποι σχολείων από τη Ρουμανία και την Ιταλία επισκέφθηκαν την Ελλάδα στις 22-25 Ιουνίου, ώστε να ενημερωθούν για καλές πρακτικές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, παρακολούθησαν σεμινάριο σχετικό με τα οφέλη της αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και ζώων και ακολούθως επισκέφθηκαν τον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου. Εκεί συναντήθηκαν με τους ωφελούμενους και των τριών (3) Στεγών του Συλλόγου ΑμεΑ “Αλκυόνη” και είχαν στην ευκαιρία να δουν στην πράξη διάφορες δραστηριότητες σχετικές με την Ιπποθεραπεία και την Προσαρμοσμένη Ιππασία.

Από τη μεριά τους οι ωφελούμενοι των Στεγών μας, ανταποκρίθηκαν θερμά, έκαναν ιππασία με την αρωγή ειδικού εκπαιδευτή, βόλτα με την άμαξα και ενθουσιάστηκαν πολύ με την ιδιαίτερη επαφή που είχαν με τα εκπαιδευμένα άλογα του Ομίλου.

Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και με κεράσματα από τους φιλόξενους οικοδεσπότες.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!