Γνώση και εμπειρία… Πολύτιμος συνδυασμός εφοδίων γενικά στη ζωή, πόσο μάλλον στην επαγγελματική ζωή! Αυτή τη γνώση και την εμπειρία μας μοιραστήκαμε με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια του “Σεμιναρίου Πρακτικής Άσκησης Ι”.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Ειρήνη Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου) και η κ. Ατζελίνα Ραυτοπούλου (Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη των Σ.Υ.Δ.) εκπροσώπησαν και παρουσίασαν τον Σύλλογο ΑμεΑ “ΑΛΚΥΟΝΗ” στο “Σεμινάριο Πρακτικής Άσκησης Ι”, αναλύοντας τη φιλοσοφία και το έργο των Δομών του (Σ.Υ.Δ., ΚΔ-ΗΦ, Λέσχη Δραστηριοτήτων), και δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο και τις αρμοδιότητες των Ασκούμενων που θα επιλέξουν το Σύλλογό μας για την υλοποίηση της Πρακτικής τους Άσκησης.

Η “ΑΛΚΥΟΝΗ” έχει ήδη ξεκινήσει μια αγαστή συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού εντάχθηκε στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ “ΑΤΛΑΣ”, και υποδέχεται φοιτητές/-τριες από Πανεπιστημιακούς Φορείς της χώρας, στα πλαίσια της εκπόνησης της Πρακτικής τους Άσκησης. Μέσα από τις Δομές μας (Σ.Υ.Δ. και ΚΔ-ΗΦ), δίνεται στο/στη φοιτητή/-τρια η δυνατότητα να γνωρίσει τον πολυδαίδαλο πεδίο της Αναπηρίας, να παρατηρήσει συμπεριφορές και να εκπαιδευτεί σε τεχνικές διαχείρισης δυσκολιών των ωφελούμενων. Μέσα από αυτό το “ταξίδι” στον χώρο της Αναπηρίας, ο/η φοιτητής/-τρια ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται για θέματα των ΑμεΑ και της Αναπηρικής Κοινότητας γενικά. Και γιατί όχι, να ανακαλύψει νέα ενδιαφέροντα και κλίσεις του, που ενδεχομένως πριν αγνοούσε.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δρ. Βασιλική Σαπουνά, Επιστημονικά Υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών του Τμήματος Ψυχολογίας, για την τιμητική πρόσκληση να συμμετέχουμε στο διαδικτυακό Σεμινάριο Πρακτικής Άσκησης, τις κ. Δρ. Ντιάνα Χαρίλα, (Ακαδημαϊκή Επόπτρια) και κ. Διαμάντω Φιλιππάτου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια) και τους εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Ψυχολογίας που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Δομές μας, αλλά και για τα διθυραμβικά σχόλια που έκαναν για το καινοτόμο έργο του Συλλόγου μας!

Επόμενο βήμα; Μα φυσικά η υποδοχή στις Δομές μας νέων ασκούμενων με “δίψα” για γνώση και διάθεση προσφοράς! Γιατί η εξέλιξη χρειάζεται νέες ιδέες, διάθεση και μεράκι˙ και οι νέοι είναι ο καλύτερος εκφραστής τους!

Εις το επανιδείν…