Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016, απασχολούμενοι και προσωπικό του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, συμμετέχοντας στις επιτυχημένες δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με την ομάδα «Κεραμέων Ίχνη».1

 

Οι δράσεις, με τίτλο «Χώμα, νερό, φωτιά. δημιουργία και έκθεση σύγχρονων κεραμικών έργων στο εξωτερικό πολιτιστικό τοπίο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών», περιελάμβαναν έκθεση σύγχρονων έργων κεραμικής με πολυμορφία και καλλιτεχνική ιδιαιτερότητα καθώς και βιωματικό εργαστήριο.

 

Στο βιωματικό εργαστήριο ενημερωθήκαμε από μέλη της ομάδας «Κεραμέων Ίχνη», με τη χρήση ψηφιακού εποπτικού υλικού, για τις τεχνικές κατασκευής και ψησίματος κεραμικών και τα είδη καμινιών, ενώ περιηγηθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στην υπαίθρια έκθεση κεραμικών. Στη συνέχεια, μέσα από την προσέγγιση του εξωτερικού πολιτισμικού τοπίου του Μουσείου, είχαμε την ευκαιρία να αποτυπώσουμε σε νωπό πηλό μοτίβα από το φυσικό τοπίο και τα αντικείμενα που το περιβάλλουν δημιουργώντας σταδιακά μία σύνθεση με ανάγλυφα πήλινα πλακίδια.

 

Φυσικά, δεν γινόταν παρά να κλείσουμε αυτή μας τη μικρή απόδραση στην Πάτρα με μία στάση σε Café στο Ρίο, απολαμβάνοντας αυτή την όμορφη ανοιξιάτικη ημέρα.

 

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα «Κεραμέων Ίχνη» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

kafes 2 3 4 5