Οι νέες μας Στέγες- Η “δική” μας Ιθάκη

“Η Ιθάκη μας έδωσε το ωραίο ταξίδι
χωρίς αυτή, δεν θα βγαίναμε στο δρόμο”
Κ. Καβάφης

themelios lithos 2Οι δύο νέες Στέγες μας είναι πια πραγματικότητα!

Φτάσαμε στη δική μας Ιθάκη!

Στο τέλος του 2016 θα έχουν παραδοθεί ως προς την κτιριακή υποδομή και ελπίζουμε πολύ σύντομα και ως προς τον εξοπλισμό.

Μια ζεστή αγκαλιά περιμένει τα παιδιά μας, να ζουν στο δικό τους όμορφο χώρο με υπέροχη θέα, αυτόνομα, ανεξάρτητα, όπως όλοι οι ενήλικες, με την υποστήριξη εξειδικευμένου προσωπικού .

Κάθε Στέγη θα είναι κατοικία μακράς διάρκειας η δια βίου, για οκτώ ανθρώπους με αναπηρία, ακολουθώντας το εξαιρετικά πετυχημένο μοντέλο της πρώτης μας Στέγης  στο κέντρο της Ναυπάκτου.

Η ανέγερση των Στεγών , όνειρό μας από το 2005, όταν αποκτήσαμε την έκταση, σχεδιάστηκε από μας, μελετήθηκε εθελοντικά από μηχανικούς της πόλης μας, χρηματοδοτήθηκε μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το ΕΣΠΑ , δημοπρατήθηκε το 2013 και εκτελέσθηκε με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ναυπακτίας.

Η  χρηματοδότηση της λειτουργίας των Στεγών έχει εξασφαλισθεί με την απόδοση του νοσηλίου-τροφείου για κάθε ένοικο, από τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο αναμένεται να ενεργοποιηθεί πολύ σύντομα, με την προϋπόθεση να ομαλοποιηθεί η κρατική λειτουργία, μετά τις αναταράξεις που η οικονομική κρίση έχει επιφέρει.

Μέσα στο 2017 οι Στέγες θα στελεχωθούν από το απαιτούμενο προσωπικό, θα γίνει η προετοιμασία και η υποδοχή  των  ενοίκων, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους.

steges-1Φτάνοντας στο τέλος του ταξιδιού , μετά από μακρύ δρόμο, γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις, παλεύοντας με Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες συνειδητοποιούμε όπως λέει κι ο ποιητής τη χαρά του ίδιου του ταξιδιού!

Γνωρίσαμε ανθρώπους που μας βοήθησαν , μας προσέφεραν, μας στήριξαν, μας εκπαίδευσαν. Γνωρίσαμε και το δύσκαμπτο και χρονοβόρο γραφειοκρατικό σύστημα της χώρας μας, που μας έκανε πιο δυνατούς κι ανθεκτικούς στις αγκυλώσεις και στις δυσκολίες. Μας όπλισε με υπομονή και επιμονή, με θάρρος και πείσμα,  έως ότου πετύχουμε το στόχο μας. Αποκτήσαμε γνώσεις και εμπειρία που είναι πια τα εργαλεία μας για το μέλλον.

Ευχαριστούμε από καρδιάς ΟΛΟΥΣ τους συνοδοιπόρους

“Οι Στέγες μας έδωσαν το ωραίο ταξίδι.
Χωρίς αυτές δεν θα βγαίναμε στο δρόμο”